Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Salmonellasmitta i Västervik

Publicerat torsdag 31 juli 2003 kl 18.09
En man i Västervik har smittats av salmonella. Samma ovanliga typ som drabbat ett hundratal personer i Blekinge tidigare i juli. Enligt livsmedelsverket har restaurangen i Västervik köpt sitt kött från samma grossistföretag i Jönköping som restaurangen i Blekinge anlitat.
Den smittade mannen åt tillsammans med ytterligare åtta personer kebabpizza och han var den enda i gänget som blivit sjuk. På grund av detta har miljö och byggnadskontoret i Västervik idag undersökt alla restauranger i Västervik, som använder sig av jönköpingsgrossisten. Provsvaren väntas bli klara på måndag. Även livsmedelsverket har idag ringt runt till miljöförvaltningarna i de kommuner i landet där det finns krogar som handlat kött från grossistföretaget i Jönköping. Det handlar om ett 30-tal kommuner.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.