Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Djur kvar trots vanvård

Publicerat måndag 8 september 2003 kl 10.25
Många djur far illa under utredningar om vanvård. För trots att kommunerna känner till att djur far illa kan det ta många år innan lantbrukarna förbjuds att ha djur. Ett av de mest uppseendeväckande fallen har skett i Torsås.
Sedan 1995 har totalt 154 djurförbud som gäller än idag utfärdats för lantbrukare runt om i landet. Ekots genomgång av förbuden visar att i hälften av fallen har det tagit minst fyra år innan bonden fått ett djurförbud, trots att skötseln av djuren enligt inspektionsrapporterna har haft allvarliga brister. I en femtedel av fallen har det tagit åtta år eller mer, och under den tiden har djur i många fall vanvårdats svårt och fått nödslaktas. I Torsås dröjde det i ett fall 27 år från det att vanvården upptäcktes till dess att djurägaren förbjöds ha djur.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".