Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Socialisterna - Välfärdspartiet i Västervik

Publicerat torsdag 10 juni 2010 kl 11.31

Så här svarade Socialisterna - Välfärdspartiet i Västervik på våra frågor.

1. Ungdomsarbetslösheten är sedan länge hög i Västervik. Vilken är viktigaste åtgärden att få ned den?

Anställningar inom offentligsektor. Skolan, sjukvården och omsorgen är underbemannad, där skall också arbetslösheten pressas tillbaka! På så vis slås två flugor i en smäll, minskad arbetslöshet och bättre välfärd för alla i behov av det.

2. Ska äldre- och handikappomsorgen i högre eller lägre utsträckning drivas i privat regi? Motivera!

Vi accepterar inga privatiseringar inom varken äldre – , handikappomsorg, eller annan välfärdsservice heller för den delen! Detta av den enkla anledningen att välfärdens uppgift är att skapa trygghet. Trygghet bygger på att inte välja, valfrihet skapar kanske spänning men inte trygghet. Endast det bästa är bra nog och med det bästa tillgängligt för alla har vi ingen glädje av att kunna ”välja”.

3. Tuffa år väntar ekonomisk. Inom vilken verksamhet/er är besparingar möjliga?

Socialisterna – Välfärdspartiet har endast ett löfte; att inte rösta för några nedskärningar inom välfärden. Vårat svar på   frågan blir därför att vi inte tänker ”spara” någonstans. Svikande partier har vi gott om så det räcker, vi avser inte att bli ett till i mängden!

4. Finns det några områden som det kan satsas mer på jämfört med idag?

Självklart! Återigen, skolan, sjukvården och äldreomsorgen är underbemannad, detta är vi emot. Det arbetande och arbetslösa folket har rätt till både välfärd och arbete!

5. Vilka skolor är i farozonen - om ni tvingas minska antalet nästa mandatperiod?

Vilken naturlag skulle tvinga oss? Vi tänker inte rösta för nedskärningar på några skolor! Vi bryter hellre mot vart enda balanskrav än att gå borgerlighetens ärenden i dess klasskamp mot det arbetande och arbetslösa folket, uttryckt i dess   välfärdsslakt.

6. Ska fler få bygga längs stränderna - eller ska de fortsatt skyddas?

Låt stränderna finnas kvar som stränder, för husbygge finns det gott om plats på landbacken!

7. Vilken är viktigaste åtgärden för befolkningsminskningens stoppas?

Arbetslöshetsbekämpning. Har inte folk jobb kan de inte leva ett värdigt liv. Detta går hand i hand med utbyggnad av säkrandet av bättre välfärd som kräver mer personal till välfärdssektorerna.

8. Vilken är  Västerviks viktigaste framtidsfråga?

Lokalt: Arbetslöshetsbekämpningen genom kampen för en bättre välfärd. Nationellt: Infrastrukturen. Kan inte folk ta sig hit eller härifrån på ett vettigt sätt är orten dömd att fortsätta avfolkas. Detta kan dock inte lösas från Västervik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".