Kalmar län

Polisen varnar för asfaltläggare

Publicerat fredag 26 april 2013 kl 05:52
Asfaltering Foto: Mikael Fritzon/Scanpix
Här asfalteras en väg. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix

Nu varnar polisen åter för irländska asfaltläggare som har kommit till Småland. Enligt polisen är det oseriösa och ofta kriminella personer som knackar på hos privatpersoner och erbjuder sina tjänster.

Det har kommit flera samtal från Växjö och Markaryds kommuner om hur de, enligt polisen, oseriösa och ofta kriminella asfaltläggarna erbjudit sina tjänster  direkt till privatpersoner vid dörren.

– Vår uppfattning är att det är oseriösa och dåliga jobb de gör. Det är också spår av kriminalitet hos de som opererar, säger Robert Loeffel, informationsansvarig vid Kronobergpolisen.

Det finns enligt polisen ett antal fall av brottslighet från den här gruppen. I vissa fall har personer som tackat nej till asfaltering blivit hotade, det finns misstankar om miljöbrott eftersom man i vissa fall dumpat miljöfarlgit avfall på ett olagligt sätt.

– Vi har också misstankar om människohandel, säger Robert Loeffel.

Det finns ett bra sätt att få klart för sig om den som erbjuder sina tjänster är seriös:

– Att alltid be att få titta på en f-skattesedel, och har de en sådan ska man kontakta skatteverket och kolla så att företaget är seriöst, säger Robert Loeffel.

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler