Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Emmaboda

Bristande säkerhet på nya tågstationen i Vissefjärda

Publicerat lördag 8 juni 2013 kl 06.52
Samhällsföreningen: Man undrar ju varför de inte gör det färdigt"
(1:00 min)
Sixten Siverland saknar staket på flera ställen vid nya stationen i Vissefjärda. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio

Sedan igår rullar det godståg igen på Emmabodabanan mellan Karlskrona och Emmaboda, som fått ny räls och även en ny station i Vissefjärda. Men det saknas staket på flera ställen som borde vara självklara. Det säger vice ordförande i samhällsföreningen i Vissefjärda, Sixten Siverland, som är orolig för säkerheten.

– Man undrar ju varför de inte gör det färdigt medan de är här och jobbar för vi har ju många barn som är och leker vid järnvägsrälsen, säger Sixten Siverland, som är vice ordförande i samhällsföreningen i Vissefjärda.

Liksom flera Vissefjärdabor gläds Sixten Siverland åt att den lilla orten äntligen fått tillbaka sin station, som kommer underlätta för pendling till och från samhället. Redan nu har det märkts av en viss inflyttning, men nu hoppas Sixten på att ännu fler flyttar till Vissefjärda framöver.

Det har gjorts ett omfattande arbete i Vissefjärda, men ny överfart och viadukt liksom perrong för den persontrafik som kommer igång i december. Men staket är det bara på en liten del av sträckan vid själva stationen. Bara en bit därifrån finns inga staket på gång. Sixten Siverland pekar på två kritiska ställen, som tidigare varit överfarter.

– Vi har överfarten i gamla Målertorp som helt saknar stängelser och där folk är vana vid att gå över, vi har dagligen 10-15 personer som går över där.

Sixten Siverland säger att han påpekat problemen länge, men inte fått något gehör. Hos Trafikverkets ansvariga som var på plats i Vissefjärda för att informera media om Emmabodabanans färdigställande på fredagen var säkerhetsbristen däremot en nyhet.

– Det är möjligt att vi får gå dit och komplettera, det är inget som kommit fram till mig, säger Stefan Källberg är projektledare på Trafikverket.

P4 Kalmar: Men kan du förstå det behovet?

– Ja, det kan jag hålla med om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".