Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Äppelpizza

Publicerat onsdag 29 oktober 2014 kl 14.39
Äppelpizza under konstruktion. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio

Här använder Annica Triberg en färdig pizzadeg. Resultatet blir goda små snurror med mycket smak. Till ca 15 formar.

 

Du behöver:

  • 1 färdig pizzadeg, finns i kyldisken
  • ca 2 dl äppelmos
  • 1 stort äpple, grovt rivet
  • ca 2 dl finhackade valnötter
  • malen kanel
  • strösocker eller honung

Värm ugnen till 225°.

Rulla ut pizzadegen på bakplåtspapper.

Bred på äppelmos, fördela rivet äpple och strö över valnötterna. Dofta över kanel och strö över lite socker eller ringla över honung, beroende på hur sött äppelmos du har.

Rulla ihop degen som en rulltårta. Skär i ca 3 cm breda bitar och ställ dem i muffinsformar.

Placera formarna på en påt och grädda i ugn i ca 8-10 minuter eller tills degen har fått färg. Ta ut en form och kolla att degen är klar även undertill.

Låt svalna på galler. Passar bra till kaffe eller te på utflykten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".