Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Annica Triberg bakade engelsk fruktkaka

Publicerat onsdag 12 november 2014 kl 10.30
Ingredienser till engelsk fruktkaka. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
1 av 2
Ingredienser till engelsk fruktkaka. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Engelsk fruktkaka. Foto: Annica Triberg
2 av 2
Engelsk fruktkaka. Foto: Annica Triberg

I dag bakades det engelsk fruktkaka i Annicas Tribergs kök på Kvarnholmen i Kalmar. Maria Skagerlind är novisen vid spisen och Annica är hennes läromästare. 

Kolla receptet på vår receptsajt!

Annica Triberg och Maria Skagerlind bakade en kaka som det dröjer innan de får provsmaka. Den klassiska engelska julkakan, proppfull med torkad frukt, ska nämligen ligga till sig i minst en månad.

Det vill säga runt Lucia är det dags! Det blir en tung, mäktig kaka som man kan njuta i tunna skivor medan julsångerna ljuder.

Varje onsdag får du världens finaste tips på recept och andra nyttigheter i köket från vår matdrottning Annica Triberg som försöker lära upp P4 Kalmars Maria Skagerlind i köket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".