Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Ischoklad de luxe

Publicerat onsdag 26 november 2014 kl 08.14

Annica Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 26/11 2014. 

Lite less på jolmig blockchoklad och hårt processat kokosfett i ischokladen? Med nyttigare kokosolja och god mörk choklad blir allt så mycket godare. Kokosolja finns numera även i vanliga lite större livsmedelsaffärer.

Till ca 50 formar.

Du behöver:

200 g mörk choklad, 70%

100 g kokosolja

Smaksätt med:

Romdränkta russin

Hackad mandel, rostad och lättsaltad

Syltade apelsinskal

Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över knappt sjudande vattenbad. Om vattnet kokar kan chokladen bli grynig.

Rör ner kokosoljan och rör slätt.

Ställ ut små ischokladformar på en liten bricka. Bottna med eventuell smaksättning. På så sätt minimerar du risken för att formarna ska välta när du fyller dem. Använd olika färg på formarna för olika smaksättning, vet du vad du serverar.

Häll den smälta chokladen i en liten kanna med pip och fyll formarna. Ställ brickan i kylen. När ischokladen har stelnat kan du lägga dem tätare i en burk under lock. Håller minst en vecka i kylen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".