Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Grönkål mer än en grön bädd åt julskinkan

Uppdaterat onsdag 3 december 2014 kl 14.07
Publicerat onsdag 3 december 2014 kl 10.30
Grönkålssmoothie. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
1 av 4
Grönkålssmoothie. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Grönkålssoppa och grönkål
2 av 4
Grönkålssoppa. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Grönkålschips, grönmögelost och bacon. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
3 av 4
Grönkålschips, grönmögelost och bacon. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Grönkål. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
4 av 4
Grönkål. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio

I USA har grönkål varit supertrendigt i ett par år och även i Sverige blir grönkålens vänner allt fler året runt.  I dag tog Annica Triberg och Maria Skagerlind sig an grönsaken på olika sätt.

Den finns fryst, men finns det färsk grönkål, använder Annica gärna den för att få maximal smak.

Varje onsdag får du världens finaste tips på recept och andra nyttigheter i köket från vår matdrottning Annica Triberg som försöker lära upp P4 Kalmars Maria Skagerlind i köket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".