Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Grönkålssoppa

Publicerat onsdag 3 december 2014 kl 08.50
Grönkålssoppa och grönkål
Grönkålssoppa. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio

Annica Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 3/12 2014

En mustig soppa med mycket smak. Vill du ha den vegetarisk, använd grönsaksbuljong och havregrädde och toppa med strimlad purjolök. Mer julsmak får du om du serverar med strimlad julskinka och blandar crème fraiche med lite senap.

Till 4 personer.

Du behöver:

500 g grönkål

1 liter kycklingbuljong

1 dl grädde

salt, peppar

ev 2 msk vetemjöl

Till servering:

200 g rökt lax, strimlad

½ dm hackad purjolök

1 dl crème fraiche

Hacka grönkålen ganska fint.

Lägg den i kokande vatten med grädde och sjud ett par minuter.

Vill du ha soppan med simmig rör du ut vetemjöl i lite kallt vatten och vispar ner. Koka upp igen. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät.

Fördela soppan i varma tallrikar och toppa med lax, purjo och en klick crème fraiche.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".