Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Annica Triberg bjuder på egen Nobelfest i köket

Publicerat onsdag 10 december 2014 kl 10.30
Annica Triberg och Maria Skagerlind. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
1 av 2
Annica Triberg och Maria Skagerlind. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Walldorfsallad. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
2 av 2
Ingredienser till Walldorfsallad. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio

I dag satte Annica Triberg ihop en meny med valda rätter från Nobelfestens historia. Maria Skagerlind är novisen vid spisen. Du hittar recepten via P4 Kalmars webb.

Sedan 1901 har det serverats middag till Nobelpristagarnas ära i Stockholm. Den första middagen hölls på Grand Hôtel med 113 enbart manliga gäster. Men numera är Stadshuset och Blå Hallen skådeplats för Nobelfesten, med runt 1300 gäster – av bägge könen.

I veckans matlagning har Annica botaniserat bland gamla menyer och plockat ihop följande meny och moderniserat recepten lite:

Consommé från festen 1902

Waldorfsallad från Nobel 1964

Lammstek med madeirasås och tomatsallad från 1972

Glassbakelse, vanlig under många middagar i olika skepnader

Varje onsdag får du världens finaste tips på recept och andra nyttigheter i köket från vår matdrottning Annica Triberg som försöker lära upp P4 Kalmars Maria Skagerlind i köket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".