Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Lakritsmarmelad med hallon och choklad

Publicerat onsdag 17 december 2014 kl 09.23
Marmelad. Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio
Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio

Annica Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 17/12 2014

Hallon, choklad och lakrits är tre smaker som passar oerhört bra tillsammans. Vill du ha mer drag i smaken använder du Tyrkisk peber eller andra hårda saltlakritskarameller. Marmeladen behöver inget syltsocker för att bli fast, den får sin fina konsistens av chokladen när den stelnar. Vill du ha lite mer lakritssmak lägger du i mer än vad som står i receptet. 

Till en stor burk.

Du behöver:

5 dl hallon (frysta går bra)
1-2 msk lakritspulver eller 1 dl Tyrkisk peber

2 1/2 dl socker
1 msk honung
50-60 g mörk choklad, 70%
ca 1 msk pressad citron- eller limesaft

Koka ihop allt utom chokladen. Använder du karamellerna i stället för lakritspulver, lägg i dem hela, de smälter när de värms. Sjud i cirka 10 minuter.

Bryt chokladen i småbitar och vänd ner den. Rör tills chokladen har smält. Häll upp i en burk och förvara svalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".