Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Marias choklad- och polkagrisklubbor

Publicerat onsdag 17 december 2014 kl 09.25
Choklad. Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio
Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio

I original något Maria brukar göra i vanliga ischokladformar, men här får de ny form som klubbor, söta att ge bort (och lika goda att äta själv). Kokosolja är ett hälsosammare alternativ till traditionellt kokosfett. Finns i större butiker och i hälsokosten. Till 6-8 klubbor eller minst dubbelt så många ischokladformar.

Du behöver:

100 g choklad efter smak, ljus till yngre vänner, mörkare till mer mogna

50 g polkagrisar, krossade

2 msk kokosolja

Smält chokladen över knappt sjudande vattenbad. Rör ner krossade polkagrisar.

Har du en fin form att göra klubbor i, använd den. Annars klickar du ut massan på bakplåtspapper och trycker ner en bit av ett grillspett i trä. Ställ att stelna. Eller så fyller du ischokladformar och lägger dem i en fin ask att ge bort som present.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".