Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Hemlagad senap

Publicerat onsdag 17 december 2014 kl 09.26
Senap. Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio
Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio

Annica Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 17/12.

Egen senap finns det många varianter av. Den här ska kokas, vilket gör senapssmaken lite mildare. Syltsocker ger den fin konsistens. Till 2 burkar, ca ¼ liter styck.

Hemlagad senap

Du behöver:

1 ägg

5 msk senapspulver (Coleman’s)

2 dl syltsocker

2 dl vispgrädde

rivet skal av ½ apelsin + ev. lite saft

Vispa ihop allt utom apelsinskalet i en kastrull.

Koka upp och sjud under omrörning i 2-3 minuter. Smaka av med apelsinskal och eventuellt lite pressad saft.

Häll upp senapen på väl rengjorda burkar. Förvara i kylen, där den håller i cirka en vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".