Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Triberg fixade churros i köket

Publicerat torsdag 12 november 2015 kl 12.30
Söndagsstek och churros hos Annica Triberg
(9:39 min)
Annica och Calle Triberg och churros. Foto: Albert Håkansson
Calle Triberg fixar churros i Annicas kök. Foto: Albert Håkansson

I veckans matlagning bjöds det på Annica Tribergs matminnen från farmors söndagsstek och så lagade sonen Calle spanska churros.

Annica tog oss med till farmor utanför Virserum, där ett av livets stora mysterier avslöjades, nämligen varför man i Annicas släkt måste skära bort en bit av söndagssteken innan den tillagas. Eller måste man det?

Sonen Calle lovade att göra något gott till kaffet, men när Annica satte på ugnen sa Calle att det inte behövdes.

I stället gjorde han spanska churros, bakverk som friteras och rullas i kanel och socker. Lätta att lyckas med och godare än de man kan köpa, blev omdömet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".