Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Triberg tipsar om enkel fisk- och skaldjursgryta

Uppdaterat torsdag 19 november 2015 kl 12.50
Publicerat torsdag 19 november 2015 kl 12.30
Lyssna på Annicas mat
(8:37 min)
Annica och Calle Triberg i köket. Foto: Albert Håkansson
Annica och Calle Triberg. Foto: Albert Håkansson

Det är mindre än en månad kvar till Lucia och i köket hemma hos Annica Triberg och sonen Calle doftar det saffran i dagens program. 

Calle bakar inte lussekatter, han lagar en fisk- och skaldjursgryta, så enkel att alla kan lyckas med den.

Saffran är inte bara dyrt, det är till och med vår allra dyraste krydda. Annica berättar också att saffran kan vara giftigt i större mängd.

Den högsta rekommenderade dagsdosen är 1,5 gram. Det motsvarar den mängd du har i tre normala lussekattsdegar. Så för oss är det lugnt.

Ge inte småfåglar lussekatter! Speciellt kan talgoxar skadas redan av den lilla mängd saffran som en bulle innehåller. Något att tänka på så här års.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".