Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Pocherade ägg

Publicerat torsdag 3 december 2015 kl 08.00

Annica Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 3/12 2015.

Ett elegant sätt att servera ägg, lätt att imponera med! Beräkna 1 msk ättika per ägg.

Till 4 personer.

Du behöver:

4 ägg

4 msk ättika 12%

salt, svartpeppar

Koka upp en vid kastrull, t ex en traktörpanna med vatten, ca 1 liter. Tillsätt ättikan.

Knäck äggen i små glas, ett i varje.

När vattnet sjuder, häll ner ett ägg i taget och se till att de inte krockar med varandra. Är du osäker, pochera ett ägg i taget. Sjud äggen i 4 minuter om du vill ha gulan lite krämig, annars i 5 minuter för fastare gula.

Ta upp äggen med hålslev och låt dem rinna av på papper. Salta och peppra lätt.

Servera t ex på grovt rågbröd med gravad lax och hovmästarsås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".