Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Inlagd sill

Publicerat torsdag 10 december 2015 kl 09.36

Recept sänt i P4 Kalmar 10/12 2015

Kallskänkan Karin Chädströms klassiska 1-2-3-lag håller än. Den fungerar inte bara till sill, utan också till gurka och andra grönsaker du vill ”pickla”, för att prata hipstersvenska.

Till 6-8 personer på julbordet.

Du behöver:

4 urvattnade sillfiléer (finns på burk)

½ gul lök, tunt skivad

1 lagerblad

5-6 svartpepparkorn

Till lagen:

1 dl ättika, 12%

2 dl strösocker

3 dl vatten

Koka upp lagen och låt den svalna.

Skär sillen i 2 cm breda bitar. Varva med lök i en ren glasburk. Peta ner lagerbladet och pepparkornen.

Slå lagen över och sätt på locket. Ställ i kylen att dra över natten. Håller minst en vecka i kylen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".