Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Senapssill

Publicerat torsdag 10 december 2015 kl 09.43
Senapssill. Foto: Annica Triberg
Foto: Annica Triberg

Calle Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 10/12 2015

Att göra egen senapssill blir så mycket godare än att köpa färdig. Vill du ändå ta en genväg, använd färdiginlagda sillfiléer som får rinna av. Till 6-8 personer på julbordet.

Du behöver:

4 filéer inlagd sill (se Calles recept) eller färdiginlagd sill

½ sats hovmästarsås (se Calles recept)

Tillbehör:

kokt potatis

Skär sillen i fina bitar.

Varva dem i en glasburk. Låt dra några timmar innan den serveras för smakens skull.

Servera med kokt potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".