Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Calles hovmästarsås

Publicerat torsdag 10 december 2015 kl 09.44

Calle Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 10/12 2015.

Calle gör en stor sats på en gång, blir det något över, använd den till senapssill! Bara skiva inlagd sill och varva med såsen, om du inte vill lägga in själv. Se till att alla ingredienser är rumsvarma, annars kan såsen skära sig.

Till 10-12 personer.

Du behöver:

1 ½ dl strösocker

¾ dl dijonsenap

¾ dl skånsk senap

¾ dl sötstark senap (t ex Jonnys)

3 msk rödvinsvinäger

3 msk vitvinsvinäger

½ msk konjak eller mörk rom

2 ½ dl rapsolja

1 dl finhackad dill

ev salt och peppar

Blanda alla ingredienser utom oljan, men ta bara hälften av dillen, i en vispskål.

Vispa i oljan i en tunn, tunn stråle, först långsamt, sedan snabbare.

Avsluta med resten av dillen.

Smaksätt eventuellt med en aning salt och peppar.

Ställ såsen kallt tills den ska serveras, den håller fint i kylen i upp till en vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".