Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hur ser det perfekta julbordet ut?

Uppdaterat torsdag 17 december 2015 kl 13.39
Publicerat torsdag 17 december 2015 kl 12.30
Det här MÅSTE Annica ha på julbordet
(9:23 min)
Julbord. Foto: Annica Triberg
Foto: Annica Triberg

Ja, det frågar sig Annica Triberg i dagens program. Handlar det bara om vilka rätter som står på bordet eller är det helt andra saker som räknas?

Annica Triberg minns barndomens jular, när hennes föräldrar drev behandlingshem för missbrukare, och där jularna alltid handlade om att försöka göra tillvaron så bra som möjligt för gästerna.

En jul stod 52 önskerätter på julbordet! Den stora chocken kom när den lilla familjen skulle fira jul själva för första gången. Det gick inte, de var så vana vid att vara behövda att året därpå arbetade de alla ideellt för Röda Korset i stället. Det kändes bättre.

Inte heller Annicas son Calle verkar vilja laga julmat enbart för familjen, utan han bjöd in sina kamrater för att njuta av den mat han lagar i dagens program: saffranssmör till vörtbrödet, Janssons frestelse och griljerad skinka. Senapssill, inlagd sill, köttbullar och prinskorvar kompletterade julbordet. Sedan kunde vännerna komma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".