Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Griljerad skinka

Publicerat torsdag 17 december 2015 kl 08.54

Carl Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 17/12 2015

Det ska vara mycket gojs på julskinkan! För att det ska lyckas, dubbelgriljera den. Är skinkan stor, dubblera ägg, senap och ströbröd.

Du behöver:

1 kokt julskinka utan svål eller nät

1 ägg

2 msk senap

ca 1 dl ströbröd

Värm ugnen till 250°.

Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.

Blanda ägg och senap. Pensla skinkan runt om. Ställ in den i ugnen i ett par minuter.

Ta ut den och pensla skinkan på nytt. Täck med ströbröd och griljera tills utan har fått fin färg, ca 5-10 minuter.

Ta ut skinkan och låt den svalna. Skär en skiva och provsmaka på en knäckemacka innan du stoppar in skinkan i kylen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".