Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Saffranssmör

Publicerat torsdag 17 december 2015 kl 08.56
Så gör du Calles saffranssmör
(4:51 min)
Vörtbröd med saffransmör. Foto: Annica Triberg
Vörtbröd med saffransmör. Foto: Annica Triberg

Carl Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 17/12 2015.

Ett lika gott som vackert smör till julbordet. Blir bara godare om du gör det någon dag i förväg. Gott både till vörtbröd och knäckebröd. Även underbart att blanda i bulldegen, som alternativ till vanliga lussekatter.

Du behöver:

250 g smör

0,5 g saffran (1 kuvert)

Smält 25 g av smöret i en kastrull. Vänd ner saffran och rör om noga.

Skär resten av smöret i tärningar och lägg det i en matberedare.

Kör hastigt ett par varv.

Häll ner det smälta smöret och kör tills allt är blandat och smöret är vackert saffransgult.

Lägg upp smöret i en fin liten skål, täck med plats och ställ i kylen.  Tag sedan fram det i god tid, så att det hinner bli mjukt innan det är dags att äta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".