Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ny serie: Mat och möten

Uppdaterat onsdag 23 december 2015 kl 11.12
Publicerat onsdag 23 december 2015 kl 09.18
Följ med in i Selma Atacs kök!
(9:18 min)
Annica Triberg och Selma Atac. Foto: Annica Triberg
Annica Triberg och Selma Atac. Foto: Annica Triberg

Under vintern och våren 2016 kommer Annica Triberg att möta män och kvinnor från länet, men med rötter i olika kulturer.

Även om du kom till Sverige utan något bagage, så var det en sak ingen kunde hindra dig ifrån att ta med dig: dina minnen. Då inte minst dina matminnen. Så över en bit av hemlandets mat pratar Annica om hur det var att komma till Sverige och om hur livet i det nya landet har blivit.

Först ut är Selma Atac, som knappt hann komma till Sverige från Turkiet innan hon blev utvisad. Men som nu bor här sedan 15 år och hjälper dessutom via nätverket Damer för damer andra nyanlända kvinnor att hitta rätt bland svenska vanor och traditioner.

Familjen kom till Kalmar 2005 tack vara att Selma började studera miljövetenskap på Linnéuniversitetet. Selma bor i Bergavik, strax norr om Kalmar och arbetar i dag i makens företag.

Selma bjuder Annica på typiska turkiska rätter: icli köfte, tepsi mantısı och yaprak dolması. Prova att laga själv!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".