Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mat och möten: Fekra lagar kebeh

Publicerat onsdag 13 januari 2016 kl 10.27
Både glädje och sorg ryms i Fekra Houros kök
(8:48 min)
Fekra Houro i köket. Foto: Annica Triberg
Fekra Houro i köket. Foto: Annica Triberg

”Livet är randigt”, säger Fekra Houro från Syrien och menar att även om hon sörjer allt hon har fått lämna bakom sig i Aleppo i Syrien för att fly undan kriget, så måste man också kunna finna glädjeämnen i livet.

Fekra Houro bor nu i Kalmar hos son dotter och hennes familj och efter bara tre månaders svenskundervisning kan hon berätta sin historia för Annica Triberg.

Dessutom har hon hittat en ängel i Sverige, säger hon leende: Anita på Skatteverket i Kalmar!

Annica Triberg besöker Fekra Houro för att prata om resan till Sverige över en bit mat. Fekra bjuder på linssoppa och kebeh, avlånga köttfärsfyllda bollar av bulgur, som man doppar i soppan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".