Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Linssoppa till kebeh

Publicerat onsdag 13 januari 2016 kl 07.36
"Livet är randigt" säger Fekra Houro som tipsar om rätten kebeh
(8:48 min)
Fekra Houro i köket. Foto: Annica Triberg
Fekra Houro tipsar om kebeh. Foto: Annica Triberg

Servera gärna soppan med kebeh (se recept), som du äter med händerna och doppar i soppan.

Använd samma glas när du mäter upp ingredienserna. Det spelar ingen roll hur stort det är; proportionerna är desamma. Detta rymmer ca 2 dl, då räcker soppan till 6-8 personer.

Du behöver:

  • 1 glas röda linser
  • ½ glas ris
  • 7 glas vatten
  • 1 gul lök, finhackad
  • olja att steka i
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 buljongtärning
  • salt, peppar

Mät upp alla ingredienser.

Fräs löken i lite olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kryddor och buljongtärning. Lägg ner linser och ris och slå på kokande vatten.

Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.

Mixa slätt med stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".