Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
P4 Nästa Kalmar

De tävlar i P4 Nästa på Larmtorget sommaren 2017

Publicerat tisdag 25 april 2017 kl 09.27
Lennart Palm berättar om årets artister från Kalmar län i P4 Nästa
(4:45 min)
Anton och Elin Johansson
1 av 12
Elin Johansson och Anton Johansson tävlar den 6 juli Foto: Privat
O.S.T
2 av 12
O.S.T tävlar den 13 juli
Ida Gratte med gitarren leende in i kameran
3 av 12
Ida Gratte tävlar den 11 juli
Magnus & Therese
4 av 12
Magnus Andersson och Therese Wahlgren-Sundén tävlar den 4 juli Foto: Privat
Maja Hobring
5 av 12
Maja Hobring tävlar den 13 juli Foto: Privat
Amelie Aebicher
6 av 12
Amelie Aebicher tävlar den 13 juli Foto: V.Heimark
Klara Gunnarsson
7 av 12
Klara Gunnarsson tävlar den 6 juli Foto: Joakim Jern
Moa Erlandsson
8 av 12
Moa Erlandsson tävlar den 11 juli Foto: Privat
Johan Lilja Band
9 av 12
Johan Lilja Band tävlar den 11 juli Foto: Privat
Alfrida
10 av 12
Alfrida tävlar den 4 juli
Nellie Wettborg
11 av 12
Nellie Wettborg tävlar den 6 juli
Richard Andersson
12 av 12
Richard Andersson tävlar den 4 juli

Nu har P4 Kalmars jury bestämt sig. Av de 22 bidrag som kom in till årets tävling har 12 plockats ut att vara med på Larmtorget i sommar.

Det är ett varierat startfält som nu laddar för tävlingen. Den 4 juli drar det igång och det är för tionde året i rad som Sveriges Radio nu genomför en av landets största artist- och låttävlingar.

För P4 Kalmars del så innebär årets tolv deltagare att nu har totalt 225 tävlande bidrag varit med på Larmtorget sedan starten 2008!

Den 4 juli tävlar:

Richard Andersson:
Låt: Alla älskade barn.
Låtskrivare: Richard Andersson
Samhällsbejakande texter och energifylld musik har alltid varit en röd tråd genom min musik. Sedan ungdomen har det harvats runt i södra Sverige med diverse punkrockband som gitarrist och sångare. I början av 2000-talet började dock en akustisk resa, som pågått från och till, med texter som utgick mer från mig själv och livets alla känslostormar.
Under 2016 har jag arbetat med en uppföljare till mitt debutalbum Höstglöd, som spelades in med liten budget 2005.  
Likt föregående års tävling (då med Folkhemmet) valde jag i år en låt med mycket energi. En sång om barn som faller ur ramen då vuxna dikterar ouppnåeliga villkor.
Låt: Alla älskade barn.
Låtskrivare: Richard Andersson

Alfrida:
Låt: Movin´ up
Låtskrivare: Thomas Karlsson, Tobias Löfqvist
Jag är 17 år. Under hela min uppväxt har musik, dans och teater alltid funnits med. Det har alltid fått mig att leva i nuet och släppa taget, vilket är skönt i min annars ganska hektiska vardag. Jag sysslar med dans, tennis, golf och pluggar en ekonomilinje första året på gymnasiet. Med P4 Nästa hoppas jag på att kunna få leva ut den dröm jag alltid haft om att vara artist och få nå ut till folk på ett sätt som man kanske inte annars har möjligheten till. Vilket är fantastiskt!

Magnus & Therese:
Låt. Du är rätt besvärlig
Låtskrivare:Thomas Karlsson, Therese Wahlgren-Sundén, Magnus Andersson
Jag, Magnus, kallas ibland för Mr Rock och har jobbat med musik i många år. Från min ”bas”, precis på gränsen mellan Småland och Blekinge, har jag fått många trogna fans som gillar min repertoar av egenkomponerade rockiga låtar.
Jag heter Therese Wahlgren Sundén och är en sångerska som  sedan några år tillbaka varit allsångsledare om somrarna i Färjestaden. Jag brukar också varje år ordna en julkonsert för att samla in pengar till bl.a Plan Flicka. Till vardags jobbar jag som musiklärare på Ölands Friskola.
Anledningen till att vi nu jobbar ihop är att vi två var del av en julshow tillsammans 2016 och när denna var över fortsatte samarbetet.

Den 6 juli tävlar:

Klara Gunnarsson:
Låt: All through the night
Låtskrivare: Joakim Jern, Klara Gunnarsson
Jag är 20 år gammal och bor i Kalmar och tävlar i P4 Nästa med låten All through the night jag skrivit  tillsammans med producenten Joakim Jern från Stockholm. Jag träffade Joakim träffades i samband med musik på Larmtorget förra året då jag var med som mellanakt. Sedan dess har vi arbetat tillsammans och skrivit och spelat in sin musik som är en blandning av pop, funk, rock, fusion.
All through the night handlar om glädjen och gemenskapen som musik kan skapa.

Anton och Elin: 
Låt:Vad vore jag
Låtskrivare: Nils-Petter Ankarblom
Vi är syskonen och kommer från Oskarshamn. Elin har gått Musikhögskolan i Göteborg, turnerat världen runt med ABBA-tributeshowen Arrival och sjungit i vokalbandet Four Real som var med i Svensktoppen Nästa för några år sen. Hon jobbar nu som musiklärare i Vallentuna. Anton jobbar till vardags med teknik och datorer i Oskarshamn och sjunger i bandet Prudence.
Låten som vi tävlar med är skriven av Nils-Petter Ankarblom från Mönsterås. Han är är kompositör, arrangör, pianist och dirigent och delar sin tid mellan USA och Sverige. Han blev 2016 förste svensk att dirigera en musikal på Broadway med föreställningen Tuck Everlasting. 

Nellie Wettborg:
Låt: Haters
Låtskrivare: Ann-Sofie Hellström, Peter Andersson
Jag heter Nellie Wettborg och jag är 19 år och bor i Rinkabyholm, precis söder om Kalmar. Jag går tredje året på Jenny Nyströmsskolan där jag går musiklinjen med inriktning sång.
Jag har alltid varit väldigt intresserad av musik och har också många gånger stått på scen och sjungit.
Personer i min omgivning har alltid uppmuntrat min sång och jag har alltid blivit peppad av deras komplimanger. Dock har jag en ganska svag självbild som jag alltid har jobbat på, och den kan ibland trycka ner mig och få mig att missa chanser som jag i efterhand känner att jag borde ha tagit. Denna osäkerheten har funnits där under hela mitt liv och jag har alltid varit den blyga tjejen som helst sitter tyst i bakgrunden och motstår för mycket uppmärksamhet.
Eftersom att det finns så extremt många ungdomar som lider av osäkerhet och blyghet så valde jag i höstas att öppna upp mig om mina erfarenheter och vad jag känner och tänker som blyg tonåring. Detta gjorde jag genom att skapa en YouTube-kanal där jag är väldigt öppen och ärlig om vad som rör sig i mitt huvud, och jag har fått väldigt fin respons av folk som känner igen sig i det jag säger och som tycker att jag är modig och så vidare. 
Min låt Haters är en ego boost-låt och när jag sjunger den får jag känna mig oövervinnerlig.

Den 11 juli tävlar:

Ida Gratte: 
Låt: Tralala
Låtskrivare: Ida Gratte
Jag är 20 år och kommer från början från Nybro men bor nu här i Kalmar på Stensö tillsammans med min sambo. Musiken har alltid varit den största passionen i mitt liv och kommer nog alltid vara. För två år sedan tog jag studenten från musikgymnasiet Stage4you i Torsås. Sedan dess har jag lagt 100% på musiken. Jobbar med mitt egna företag som artist, musiker, och koreograf.
Förra året skrev jag låten Fucked up world som blev mycket omtalad, den handlar om hur det är att vara ung kvinna i samhället idag. Sedan dess har jag även släppt låten "I’m Ready". Under våren har jag släppt singeln "Don’t tell me what to wear". Skriver mycket feministiska låtar men låten som jag tävlar med i P4 Nästa är en go´ och glad kärlekslåt.

Moa Erlandsson:
Låt: Dance
Låtskrivare: Matilda Erlandsson
Jag är född 7 juli 1998. Just nu går jag min sista termin på vård- och omsorgsprogrammet på Åkrahällskolan i Nybro och kommer till sommaren ta studenten som färdig undersköterska.
Jag har så länge jag kan minnas sysslat med musik och framför allt sång. Jag har sjungit allt från rock till lugna ballader, men har under det senaste året glidit in allt mer på jazz och blues.
2014 var jag och min syster Matilda med i tävlingen, som då hette Svensktoppen nästa med min egenskrivna låt ”Fallen Angel”. Då tävlade vi som en duo och tog oss till Andra chansen. Jag kommer i år tävla utan min syster vid min sida. Det är hon som har skrivit låten, som är en glad och dansvänlig poplåt.

Johan Lilja Band:
Låt: Inga lyckliga slut
Låtskrivare: Johan Lilja
Bandet startades efter att jag hade släppt min första skiva Gatan ner år 2014.Tanken var att bli ett riktigt band och inte ett soloprojekt. Sommaren 2015 spelades singeln Sömnen in och bandet gjorde en handfull spelningar i samband med detta. 2016 spelade vi in liveskivan Längre ner på gatan – live från Kalmar stadsfest. Johan Lilja Band består av Johan lilja – sång och gitarr, Emelie Lilja – sång, Hasse Andersson – trummor, Göran Nilsson – bas och Andreas Söderberg - gitarr.

Den 13 juli tävlar:

O.S.T:
Låt: Njut
Låtskrivare: Ingemar Bernthsson, Martin Ibohm, Pernilla Sjögren
O.S.T är namnet på en osannolik och lika fantastisk liten samling kollegor och vänner. Gruppen i sig är alldeles nystartad och att delta i tävlingen är det första vi gör som O.S.T. Vi som är med i gruppen är Penny Sjögren, Martin Ibohm och Ingemar Bernthsson och har i andra sammanhang jobbat ihop under några år, men det är första gången vi  skriver och framför egen musik tillsammans.
Ingemar Bernthsson föddes i mitten av förra århundradet och efter karriärer som mer eller mindre lyckad möbelsnickare, sjöman, varubud, färgblandare mm, så föll yrkesvalet på att bli förskollärare.
Efter avslutad utbildning ramlade han rakt in i den fantastiska värld som kallas underhållningsbranschen med inriktning mot revyer, krogshower, familjeteater, farser, folklustspel, sång, musik mm.

Penny Sjögren började redan som 4-åring drömma om att stå på scenen.  
  Hennes artistiska bana började på Monokrom i Kalmar som 16-åring då hon fick chansen att framföra både eget material och covers, Penny och hennes gitarr, vilket i sin tur ledde till fler gig i Kalmar med omnejd och fler samarbeten. 
Förutom musiken som ligger henne varmt om hjärtat så har hon också ett stort intresse för teater och det sceniska uttrycket. Till meritlistan kan också läggas Pettson och Findus, krogshower och Staggrevyn för att nämna några. 

Martin Ibohm är skådespelare, musiker och clown.
Han har i snart 10 år arbetat som sjukhusclown på barnklinikerna i södra Sverige.
Redan som liten visste han att han skulle arbeta med att stå på scen, men vägen dit har varit krokig och han har på sin resa hunnit med en rad olika arbeten, studier och resor.
Han har genom åren bland annat spelat, revy, barnteater, sommarteater, gjort musikföreställningar och medverkat i ett antal kortfilmer och reklamfilmer. 

Maja Hobring:
Låt: Problem child
Låtskrivare: Maja Hobring, Isac Adolfsson
Jag är 17 år (18 i sommar) och jag kommer från Emmaboda men bor numera i Kalmar då jag går på Jenny Nyströmsskolan här. Mitt största intresse som jag alltid brunnit för är musik. Jag har sedan många år tillbaka varit ute och gigat på olika tillställningar, ofta tillsammans med min gitarr. Det bästa jag vet är att få stå på en scen med ett bra band bakom mig och få sjunga inför en härlig publik. Musik är något jag hållit på med så länge jag kan minnas och att lyckas med en karriär inom musiken har alltid varit min största dröm. Jag har tidigare varit med i Svensktoppen nästa Kalmar och gick faktiskt till final med låten Part of my soul. Det var bland det roligaste jag gjort och jag hoppas på att få uppleva det

Amelie Aebischer:
Låt: I can do this on my own
Låtskrivare: Amelie Aebischer, Mattias Thunell
Jag är 19 år och bor i Kalmar. Musik har alltid varit en viktig del av mitt liv. Redan som liten började jag med både dans och sång och att stå på scen har alltid varit väldigt roligt. Just nu jobbar jag i en klädbutik på halvtid och lägger resten av min lediga tid på musiken och dans. Jag trivs som bäst på scen där jag får utrycka mig och får vara mig själv. Jag är väldigt intresserad av musikproduktion och jobbar intensivt med att lära mig producera mina egna låtar, då jag i framtiden vill vara en oberoende artist och låtskrivare. Jag skriver mest låtar till mig själv men även till andra projekt i samarbeten i Sverige och utomlands. Jag inspireras mycket av miss Li och det Schweiziska bandet 77 Bombay street och ser Laleh som en förebild i musikbranschen. I framtiden vill jag såklart kunna leva på min musik och mitt låtskriveri och jag jobbar hårt för att nå den drömmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".