Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vällingen kan bli ännu nyttigare

Publicerat måndag 13 maj 2002 kl 07.04
Kerstin Fredlund, allmänläkare från Vassmolösa söder om Kalmar, har forskat kring behandlingen av spannmålsprodukter och hittat en ny metod som kan göra produkter som flingor, välling och gröt betydligt mer näringsrika än de är i dag. Flera stora livsmedelföretag har satsat pengar i projektet och det finns en patenterad metod klar att kunna börja användas.
Metoden bygger på att man på industriell väg utnyttjar traditionella sätt för att de näringsämnen som finns naturligt i spannmålen inte ska försvinna i processen. I dag tvingas man tillsätta mineraler och andra näringsämnen i efterhand.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.