Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Miljonbidrag från EU till länet

Publicerat torsdag 30 maj 2002 kl 17.52
Ännu en gång har flera projekt i Kalmar län fått pengar från EU för att utveckla regionen, skapa nya arbetstillfällen och göra området mer attraktivt. Förutom Rockcity i Hultsfred, Visstaden Västervik och turistprojekt på Öland så skapas det nu ett designcenter i Västervik i sommar och Solhöjdens framtida golfbana får stöd.
Däremot får Högsby kommun vänta ett tag och söka pengar på nytt i höst till sitt projekt Möteplats Högsby och Målilla får skjuta på invigningen av den nya Venhagsvallen eftersom det inte fanns några pengar just idag till projektet. Men Mikael Leijonhud, ordförande i Målilla bandy är ändå nöjd, han säger att EU:s strukturfond redan sagt ja till projektet och att de troligtvis får pengar i september.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.