Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fler satsar på matproduktion i mindre skala

Publicerat tisdag 14 mars 2006 kl 08.06

Allt fler lantbrukare och även andra satsar på att tillverka alternativa livsmedel i mindre anläggningar, och länsstyrelsen i Kalmar län undersöker just nu behovet av ett resurscentrum för småskalig livsmedelsproduktion i Småland, Öland, Blekinge och Östergötland.

Enligt Annigun Wedin som leder förstudien finns det ett stort utrymme på den svenska marknaden för ytterligare lokal livsmedelsproduktion. Men att förutsättningen är att det stöd som finns samordnas för företagarna.
Redan i dag kan man till exempel gå kurser i kvalitetsstyrning, köttstyckning, grafisk formgivning och Annigun Wedin säger till P4 Kalmar att intresset för ny verksamhet på landsbygden är stort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".