Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rymling tillfångatagen

Publicerat måndag 29 juli 2002 kl 10.15
Den 40 årige man som i lördags kväll tillsammans med en medfånge lyckades rymma från kriminalvårdsanstalten i Västervik, tillfångatogs igår utanför Vimmerby.
Den ene av männen som rymde kunde fångas redan efter en kvart, och i förhör har han sagt att det var en stundens ingivelse och att han inte visste vad han skulle göra när han kom ut i frihet. Männen tog sig ut genom ett hål i en nätgrind. Kjell Skogö, anstaltschef på fängelset i Västervik, säger till radion att han är nöjd över att fångarna kommit tillrätta, samtidigt som han ser att att det uppenbarligen finns brister inom fängelsets rutiner och i byggnaden och att man nu måste åtgärda dem. De båda rymlingarna sitter just nu i det redan överfulla häktet i väntan på förflyttning. De kommer alltså inte att sitta av sina straff i Västervik i fortsättningen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.