Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

"Villa eller lägenhet spelar ingen roll"

Publicerat tisdag 6 augusti 2002 kl 12.52
- Det spelar ingen roll om du bor i villa eller lägenhet för att representera den breda massan säger Jonny Lundgren, socialdemokrat som sitter i Kommunstyrelsen i Eskilstuna.
74 procent av de sörmländska socialdemokrater som är nominerade kommunpolitiker bor i eget boende, och bara en fjärdedel av dem bor i hyresrätt. Det visar en undersökning som statistiska centralbyrån gjort för Sveriges Radios räkning. Det är siffror som skiljer sig från befolkningen i sörmland där 30 procent bor i hyresrätt. Lars Sterner ordförande på Hyresgästföreningen i östra Sörmland, tror sig veta varför det är så stor skillnad mellan politiker och väljare, och varför politikerna så ofta bor i villa. Han säger att det beror på att politkerna har de inkomsterna att de har råd. Han tror också att många som idag bor i lägenhet, gärna skulle vilja äga sin bostad, men att det inte finna pengar till det. Det parti som har sämst siffor är Centern. Av deras nominerade kommunpolitikerna i Sörmland är det 95 procent som äger sitt eget boende. Bara 4 procent bor i hyresrätt. Men inte heller Centerns gruppledare i Eskilstuna, villaboende Håkan Ingårda, tycker att det här är ett problem. Så här svarar han på frågan hur han representerar hyresgäster. - Det är inte frågan om att representera eller att företräda de .... . Hyresgäster är en stor grupp i vårt samhälle och det är klart att de ska bo under bra villkor, och det ansvaret har vi som politiker.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".