Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Tvillingarna dog - flögs hem som handbagage

Publicerat torsdag 8 augusti 2002 kl 12.57
Ett par ifrån Eskilstuna flögs under onsdagen hem från ett sjukhus i Finland, och det med sitt döda tvillinpar i handbagaget. Paret hade skickats till Åbo för att få hjälp med en komplicerad tvillingfödsel eftersom det inte fanns plats i Sverige. Men barnen avled vid födseln.
Kvinnan från Eskilstuna, som var gravid med tvillingar skickades från Mälarsjukhuset till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Där vårdades hon några veckor, men när förlossningen närmade sig fanns det inte plats på några universitetssjukhus i Sverige. För att kvinnan skulle få specialisthjälp med den komplicerade förlossningen, det var innan den 26:e veckan i graviditeten, skickades hon med ambulanshelikopter till universitetssjukhuset i Åbo i Finland. Tvillingarna avled i samband med förlossningen, och eskilstunaparet skickades hem med dom döda tvillingarna som handbagage. Ingen på sjukhuset i Åbo vill kommentera händelsen. Henrik Pederby, informationschef på Akademiska sjukhuset i Uppsala, menar att den medicinska säkerheten inte påverkats av att kvinnan tvingades föda i Finland.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.