Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Allt fler polisanmälda brott i Sörmland

Publicerat lördag 10 augusti 2002 kl 09.14
Antalet polisanmälda fall av misshandel och försök till mord och dråp i Sörmland har ökat det senaste året. Allra mest ökar personrånen, sett över längre tid. Det visar uppgifter från polisen.
Misshandelsfallen har ökat med tio procent de första sju månaderna i år jämfört med samma period förra året. Antalet polisanmälda försök till mord eller dråp har ökat med 9 fall, vilket statistiskt är en ökning med närmare 65 procent. Närpolischefen Lasse Wennholm säger att det inte går att dra några säkra slutsatser av statistiken; allt beror på vilken tidsperiod man jämför med och polisanmälningar för olika typer av brott går upp och ned. Men den tydligaste skillnaden idag jämfört med för fyra-fem år sedan är personrånen, som förekommer allt mer, särskilt bland ungdomar. Under perioden januari till juli förra året polisanmäldes ca 130 personrån - och det var ungefär lika många under samma period i år. Misshandelsfallen har ökat med tio procent och de sker ofta på helgerna, 3 av 4 är alkoholpåverkade och de flesta är män i 17-23-årsåldern. Polisen försöker skärpa bevakningen i centrum kvällar och helger, men det finns inte tillräckligt med personal.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".