Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Våldtäkterna ökar

Publicerat torsdag 2 augusti 2001 kl 17.52
Antalet anmälda våldtäkter och våldtäktsförsök har ökat i Eskilstuna och Nyköping.
Det visar statistik som polisen tagit fram till Sveriges Radio Sörmland. Statistiken visar att antalet våldtäkter och våldtäktsförsök som anmälts före den 31 juli i år, är lika många eller fler än antalet anmälningar under hela förra året. Men Bengt Jansson på Länskriminalen i Sörmland menar att det är vanligt med en viss variation i statistiken. Dessutom händer det att flera anmälningar gäller samma fall. Ökningen innebär inte att någon viss typ av våldtäkt ökat, däremot kan man se en trend i att fler anmäller den här typen av brott. Orsaken till det tror Bengt Janson är att våldtäkt uppmärksammats mer i media under senare tiden, men också att olika myndigheter i högre utsträckning än förut uppmanar offer att anmäla brottet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.