Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dålig utbildning ger sämre hygien i storkök

Publicerat onsdag 4 september 2002 kl 18.10
Dålig utbildning hos dem som arbetar med livsmedel i storkök är en orsak till bristande hygien i köken, och oaptitlig mat. Det visar en rapport från Livsmedelsverket.
I undersökningen så har 44 storkök kontrollerats, bland annat i Sörmland. Enligt Ulla Fäger, statsinspektör på Livsmedelsverket, vet många ansvariga för storhushållen inte vilka lagar som gäller för egenkontroll, hantering av mat och underhåll av lokaler, utrustning och inredning.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.