Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dålig utbildning ger sämre hygien i storkök

Publicerat onsdag 4 september 2002 kl 18.10
Dålig utbildning hos dem som arbetar med livsmedel i storkök är en orsak till bristande hygien i köken, och oaptitlig mat. Det visar en rapport från Livsmedelsverket.
I undersökningen så har 44 storkök kontrollerats, bland annat i Sörmland. Enligt Ulla Fäger, statsinspektör på Livsmedelsverket, vet många ansvariga för storhushållen inte vilka lagar som gäller för egenkontroll, hantering av mat och underhåll av lokaler, utrustning och inredning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".