Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Färdtjänstberättigade känner sig diskriminerade

Publicerat lördag 14 september 2002 kl 12.08
Kollektivtrafiken i Eskilstuna diskriminerar rörelsehindrade och äldre. Det hävdar Ulf Ekström, färdtjänst-berättigad i Torshälla.
Från och med augusti får bland annat färdtjänst-berättigade åka gratis buss på servicelinjerna 30 och 31 i centrala Eskilstuna. Men i ytterområdena, som tex Torshälla, så får man betala. Och det är orättvist, menar Ulf Ekström: - Det är orimligt att man ska gynna de som bor mitt i centrum, som redan har nära till allting, säger Ulf Ekström. Från och med augusti i år får skolbarn, föräldrar med barnvagn och färdtjänstberättigade åka gratis buss. Detta här sker på prov, men gratis bussresor för färdtjänstberättigade gäller bara på servicelinjerna 30 och 31 i de centrala delarna av kommunen. I ytteromårdena, som tex Torshälla, där Ulf Ekström bor, får man betala. Vänsterpartiets gruppledare Tommy Hamberg säger att det inte finns praktiska möjligheter för alla färdtjänstberättiga att åka gratis buss: - Vi har inte fordon för närvarande, men när vi sen utvärderar det här provet så hoppas jag att vi kan införa detta överallt i kommunen. men just nu tror inte jag att det är praktiskt möjligt, säger Tommy Hagberg.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".