Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Räddningstjänsten klagar på Eskilstuna kommun

Publicerat fredag 20 september 2002 kl 12.54
Antalet byggärenden på miljö- och byggkontoret i Eskilstuna är nu uppe i rekordnivåer. Byggandet ökar och antalet ärenden om bygglov och bygginspektioner strömmar in. Bland annat har Räddningstjänsten klagat på handläggningen av tillstånd för brandfarlig vara.
- När vi kommer ut till ett objekt utan tillstånd kan vi inte göra någon tillsyn. Vi skulle kunna stänga verksamheten eftersom de saknar tillstånd. Vi ska göra en anmärkning vid tillsynen och enligt lagen är det då olaglig verksamhet, säger Göran Herrman, förste brandingenjör och chef för skyddsenheten på räddnigstjänsten i Eskilstuna som är tillsynsmyndighet. Kräver mer resurser Resurserna för att ta hand om alla ärenden på miljö- och byggkontoret räcker inte till, samtidigt som det finns krav på att arbeta mot svartbyggen, ovårdade tomter och ökade detaljplaneprojekt. Kerstin Palmqvist, chef för miljö- och byggkontoret säger att det behövs mer resurser. - Vi måste ha mer folk. Politikerna måste prioritera om för att det inte ska vara på det här sättet. Vi behöver mer pengar i vår budget.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".