Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Optimistisk prognos för byggare

Publicerat torsdag 26 april 2001 kl 12.50
Framför allt byggbranschen men även den privata tjänstesektorn, kommuner och landsting väntas få en ökad efterfrågan på arbetskraft i år. Det visar Länsarbetsnämndens vårprognos.
Sysselsättningen inom industrin förväntas minska med 1 procent. Det gäller framför allt Telecom och fordonsindustrin. Övriga företag är mer optimistiska. Byggsektorn väntas öka med 6 procent - vilket förväntas leda till brist på byggarbetskraft. Sjuktalen har fördubblats och visar ingen tendens att minska, vilket leder till ökad efterfrågan på personal till vård och omsorg. Den totala sysselsättningen bedöms öka i mer begränsad takt än tidigare, enligt prognosen, men 2000 personer förväntas få arbete under de närmaste 12 månaderna. Dock tror man att antalet arbetslösa och sysselsatta i arbetsmarknadspolitiska program kommer att minska, men i lägre takt än tidigare och det finns risk att arbetslösheten stiger under fjärde kvartalet när de arbetsmarknadspolitiska insatserna dras ner. Vårprognosen bygger på 350 intervjuer gjorda av Arbetsförmedlingens personal under första halvan av mars.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".