Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ekström varnar för ekonimiskt kärvt 2003

Publicerat tisdag 1 oktober 2002 kl 16.03
Nästa år blir ett kärvt ekonomiskt år i kommunerna. Den bedömningen gör kommunsstyrelsens ordförande i Eskilstuna. Han höjer ett varningens finger och säger att de politiska nämnderna inte kan räkna med mer pengar till kvalitetsförbättringar nästa år.
- Det finns inga resurser för det. 2003 blir ett kommunalekonomiskt kärvt år, säger Hans Ekström (s). Nästa år måste Eskilstuna kommun klara fler äldre i äldreomsorgen och fler barn i barnomsorgen, men några kvalitetsförbättringar kan eskilstunaborna inte räkna med, säger Hans Ekström. Tydlig signal Orsaken är en allmän nedgång i ekonomin vilket påverkar kommunernas intäkter. Efter två år av förbättrad ekonimi pekar den senaste prognosen på ett underskott i Eskilstuna i år på 15 miljoner när året är slut. Bland annat därför kan inte Vuxennämnden, barn- och utbildning och socialnämnden räkna med att få de sammanlagt drygt 100 miljoner kronor mer som de vill ha nästa år. - Jag vill vara väldigt tydlig med en signal till verksamheterna att när man planerar ska man inte tro att det finns en outsinlig källa utav pengar i kommunen för vi är beroende av utvecklingen i landet och i världen och just nu är vi inne i en konjunkturavmattning och nästa år blir ett magert år och det tycker jag att man ska hålla upp ett varningens finger för, säger Hans Ekström.


Fredrik Blomberg

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".