Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Läkemedeelsverket tar till sig kritik

Publicerat fredag 25 oktober 2002 kl 16.56
Läkemedelsverket tar till sig av kritiken mot inspektionerna på Pharmacia i Strängnäs. Efter avslöjandena i teveprogrammet Dokument Inifrån på SVT igår, säger nu Läkemedelsverket att man ska se över hur inspektionerna kan bli bättre i framtiden.
I programmet framkom att den amerikanska läkemedelsinspektionen, hade hittat hundratals punkter att anmärka på i tillverkningsprocessen vid sina besök på Pharmacia. Det handlar om brister i renlighet, rostiga rör och felaktigheter i datorprocesser. Den svenska läkemedelsinspektionen hade bara hittat ett trettiotal fel. De kritiseras för att vara passiva, medan de amerikanska inspektörerna går mer handgriplihgt till väga i sina undersökningar.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.