Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

"Olika besked om Ostlänken skapar kaos"

Publicerat måndag 18 november 2002 kl 06.42
Ostlänkens projektchef, Anders Lundberg, får kritik för att han har gått ut med flera olika besked om när höghastighetsbanan ska börja byggas och när den ska vara klar.
- Detta skapar bara kaos och det gör att man inte får en klar bild av hur det ska vara, säger Marcus Sjöström, ordförande i pendlarföreningen Ostkanten.
Det har varit många turer kring det planerade snabbtågsprojektet Ostlänken, som ska sträcka sig från Stockholm via Nyköping till Linköping. En av turerna handlar om när höghastighetsbanan ska börja byggas. För drygt två år sen sade Ostlänkens chef, Anders Lundberg, att arbetet ska starta någon gång år 2002 eller 2003. Sen sade han att byggandet ska börja år 2005. I förra veckan gick han ut i en stor annonskampanj och sade att spåren till höghastighetsbanan ska börja läggas år 2006 och att tågen ska vara i trafik 2010. Det har Anders Lundberg sagt, trots att banverket som ska bygga järnvägen, säger att det är mycket osäkert om den ens kommer stå klar före år 2015. - Det är i alla fall vår målsättning. Men det är ganska stor skillnad mellan att säga "det är vår målsättning" och "Ostlänken kommer att stå klar 2010"? - Ja, det är det för alla saker som man vill genomföra av format. - Mycket snack och lite verkstad, säger Marcus Sjöström, ordförande i pendlarföreningen Ostkanten.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".