Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kommun JO-anmäld

Publicerat tisdag 18 september 2001 kl 16.44
Tre och en halv månad - så lång tid tar det för Oxelösunds kommun att lämna ett överklagande vidare till länsstyrelsen. Nu har kommunen JO-anmälts för den långa handläggningstiden.
Sven Johansson, fastighetsägare i Oxelösund, drabbats av svart-bruna fläcka på sitt hus- fläckar som är omöjliga att få bort. Beläggningarna är omfattande och Sven Johansson tror att dom orsakats av någon miljöfaktor - misstankar har riktats bland annat mot damm från banverkets giftiga banvallsmassor. I fyra månader väntade han på miljökontorets utredning - sen, i början på juli, överklagade han miljönämndens beslut att lägga ned fallet utan vidare åtgärder. Ett överklagande ska enligt kommunallagen skyndsamt lämnas vidare till överprövande myndighet - det brukar ta några dagar, säger en ansvarig tjänsteman i en grannkommun. Men inte förrän i mitten av oktober tänker Oxelösunds kommun lämna överklagandet vidare så att länsstyrelsen kan pröva Sven Johanssons fall. Patrik Holmer, miljöinspektör i Oxelösund försvarar kommunens långa handläggningstid med att ärendet kom in mitt i sommaren men erkänner också att kommunen gjort en administrativ miss som gjort att handläggningstiden förlängts.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".