Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ökning av brottsligheten i länet i år

Publicerat torsdag 19 december 2002 kl 17.01
Brottsligheten i Sörmland har ökat under året. Framförallt är det narkotikabrottsligheten som ökar, men också våldsbrottsligheten. Det visar statistik från polisen.
Polisens statistik visar att antalet polisanmälda fall av narkotikabrott i länet har ökat med 27 procent perioden januari-november i år jämfört med samma period förra året. I Katrineholm, Flen, Trosa och Strängnäs minskade antalet polisanmälda narkotikabrott, så det är i övriga länet som ökningen har skett. Totalt har antalet polisanmälda brott i Sörmland ökat något. Det är våldsbrotten, skadegörelsen och inbrotten i lägenheter, villor och framförallt fritidshus som har ökat, men också misshandel utomhus, olaga hot, grov kvinnofridskräkning, försök till dråp och mord. Våldsbrotten ökar i alla kommuner utom i Trosa och Gnesta, framförallt i Eskilstuna. Totalt sett har antalet polisanmälda brott ökat i hela länet utom i Oxelösund. Det som minskar är antalet försök och tillgrepp av bilar, klottret och kvinnomisshandel inomhus. I övrigt har i princip alla brottstyper också ökat.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.