Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Civila väktare mot klottret i Gnesta

Publicerat måndag 24 mars 2003 kl 05.22
Ett bevakningsbolag i Gnesta vill använda civilklädda väktare i kampen mot klottret. Företaget har ansökt om tillstånd hos Länsstyrelsen. Men polisen i Gnesta är tveksam och metoden är kontroversiell. I exempelvis Stockholm har bevakningsbolagen fått kritik för såna här metoder.
- Det ska vara väldigt likt butiksövervakning, säger Mikael Ravelius är chef bevakningsbolaget SSG, Sörmlands Säkerhets Grupp. Polisen menar att det finns en fara för att SSG blir en andra polisstyrka. - Bevakningsbranschen är ett komplement, säger Mikael Ravelius. Väktare måste jobba i uniform. Därför har SSG ansökt om dispens. Närpolischefen Peter Johansson: - Man kan uppfattas som en b-polis. Uniformerad personal skapar mer trygghet än tvärtom.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.