Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat idag kl 19.24)

CSN:s förseningar JO-anmälda

Publicerat torsdag 1 november 2001 kl 07.52
Centrala Studiestödsnämnden - CSN - i Eskilstuna har anmälts till justitieombudsmannen, av en students föräldrar. När Petter Häggholm skulle börja på ett universitet i Kanada, försenades studiestödet och CSN gick inte att nå innan avresan. Familjen fick då istället ta ett privat banklån för att klara kostnaderna. - Man är helt utelämnad, säger Petters pappa Bengt Häggholm.
Två veckor innan avresa till Kanada hade Petter Häggholm ännu inte fått något besked om utbetalning av studiestöd. Ett intensivt arbete påbörjades med att via telefon, fax och e-post försöka få kontakt med CSN i Eskilstuna som handlägger studier i Nordamerika. Några dagar innan den planerade och bokade avresan var det fortfarande oklart med utbetalningen och familjen Häggholm fann ingen annan lösning än att uppsöka banken för att ta ett snabblån. Först två veckor efter avresan kom ersättningen från CSN. Bengt Häggholm har nu anmält CSN i Eskilstuna till Justitieombudsmannen - JO. -Förseningen beror bland annat den höga arbetsbelastningen i somras med långa handläggningstider som släpat efter, säger chefen för CSN i Eskilstuna Gittan Jonsson.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".