Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Butiker på landsbygden försvinner

Publicerat onsdag 23 april 2003 kl 11.20
Butikerna på landsbygden håller på att försvinna. Enligt Länsstyrlsen har tio landsbygdsbutiker i Sörmland försvunnit sedan 1996. Trenden är den samma i hela landet. Men nu ska Länsstyrelsen försöka vända trenden med ett antal aktörer.
Butikerna på landsbygden håller på att försvinna. Enligt Länsstyrlsen har tio landsbygdsbutiker i Sörmland försvunnit sedan 1996. Trenden är den samma i hela landet. För att vända trenden har regeringen gett Länsstyrelserna i uppdrag att ta fram lokala utvecklingsprogram för kommersiell handel för att motverka detta. Behovet av service ska utredas Ett av målen är att skapa en bra service i hela länet och bland annat ska Länsbygderådet ta reda på vilken service människor på landsbygden vill ha. De här frågorna diskuteras på ett möte i Flen på onsdagen. På det mötet deltar kommunerna, Konsumentverket, Posten och Länsbygderådet och handeln.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".