Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fler får gå från Ericsson

Publicerat tisdag 29 april 2003 kl 08.14
Ericsson genomför ytterligare personalnedskärningar. Antalet anställda ska minskas med ytterligare 7000 anställda, varav hälften i Sverige. Totalt ska kostnaderna minskas med ytterligare 13 miljarder kronor.
Beskedet kommer samtidigt som Ericsson idag redovisar en förlust före skatt på 3,5 miljarder kronor för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på lited rygt 5 miljarder kronor för motsvarande period i fjol. Försäljningen och orderingngen har minskat kraftigt för Ericsson. Optimistisk Metalls ordförande på Ericsson i Katrienholm, som gör mobilsystem, Tony Karlsson, säger att man där har anpassat verksamheten ända sedan Ericsson började gå dåligt och därför tror han att Ericsson där förskonas från personalnedskärningar.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.