Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

"Fullmäktige måste avgöra frågan om Tallåsgården"

Publicerat tisdag 20 maj 2003 kl 14.40
Delar av den borgeriga oppositionen i Eskilstuna vill att kommunsstyrelsen och fullmäktige fattar beslut om äldreboendet Tallåsgården i Kjula - inte Vuxennämnden. Alf Karlman, kristdemokraternas gruppledare, säger till Sveriges Radio Sörmland att folk mår illa av planerna på en nedläggning och att det är viktigt att frågan blir ordentligt genomlyst.
Alf Karlman menar att Vuxennämnden inte har möjighet att överblicka konsekvenserna av en nedläggning och han ifrågasätter de ekonomiska beräkningar som förvaltningen har gjort. Vuxennämnden ska fatta beslut om Tallåsgårdens framtid den 28 maj. Protesterna mot planerna på en nedlägning har de senaste månaderna fått allmänheten att protestera och oppositionen att reagera. Förvaltningen planerar en nedläggning och att flytta de gamla till Tunagården, som byggs om, istället för att rusta upp Tallåsgården. Det skulle bli fördyrt, anser förvaltningen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".