Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av flourvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Överskott i budget i Eskilstuna

Publicerat onsdag 14 november 2001 kl 06.53
Den blir mer pengar till bland annat skola och äldreomsorg i Eskilstuna. Det beslutade kommunstyrelsen i Eskilstuna på tisdagen.
Respektive nämnd, barn- och utbildningsnämnden och Vuxennämnden, får ytterligare åtta miljoner mer vardera. På kommunstyrelsens sammanträde i Eskilstuna på tisdagen klubbades den strategiska planen för nästa år igenom, en åplan som innefattar budget och investeringsplan. Majoriteten räknar med en miljon plus i budgeten även nästa år, vilket betyder balans i ekonomin. Planen fastställs av kommunfullmäktige den 29 november. Eskilstuna kommun räknar med totalt 87 miljoner i överskott i år, enligt den senaste prognosen. De kommunala verksamheterna, som barnomsorg, skola och äldreomsorg - går med överskott på över 41 miljoner, enligt prognosen. Den förbättrade ekonomin beror bland annat på den allmänt förbättrade ekonomin med minskad arbetslöshet och ökade skatteintäkter som följd. Dessutom har Eskilstuna kommun sparat kraftigt de senaste åren.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".